perjantai 8. huhtikuuta 2011

Rangat suoriksi

Krumi on tormeltanut elämänsä aikana jo niin paljon, että päätimme kiikuttaa sen Jente-siskon peesissä eläinfysioterapeutin vastaanotolle. Tahdoimme tsekata Krumin tilanteen.

Krum nappasi käynnistä positiivisen kokemuksen. Paikka oli viihtyisä, sillä Elina-fyssari jakoi herkkuja auliisti. Krumi yritti tehdä kaikki temppunsa namipalan toivossa. Koska tarpeellista rekvisiittaa ei ollut tarjolla, selttilapsi kampesi vimmoissaan takajalkansa vadin sijasta Esan syliin. Vieraan ihmisen kopelointi oli Krumille uusi juttu. Krum ei paineistunut tai ahdistunut. Elina sai nostaa vaikka jalkansa sinappimiehen päälle.

Koska Krum on nuori kaveri, sen kroppa on hyvässä kunnossa. Aika on siis täydellinen henkilökohtaisten jumppaohjeiden hankkimiseen. Jenteä käänneltiin, murjottiin ja laseroitiin, mutta Krumissa ei jumitusta juuri ollut. Niskasta löytyi vasemmalta puolelta kireyttä. Jente sai kehuja liitävästä laukastaan ja voimakkaista syvistä lihaksistaan. Krum-vaavilla tilanne ei ole vielä yhtä hyvä. Molemmat, erityisesti Krum, pääsevät kasvattamaan papua, mikä olikin tärkein ohje nuorelle koiralle. Lopuksi Elina paikansi vielä vinksottavan, työstämistä kaipaavan kohdan SI-nivelen seudulta.

Nyt olemme entistä viisaampia. Paneudumme kasvattamaan Krumille kuntoa agilitytulevaisuutta varten. Kenties ennaltaehkäisemme vaanivia ongelmia. Elinan mukaan kummallakaan koirista ei ole tiukkaa syyniä vaativaa ongelmakohtaa. Näillä ohjeilla pötkimme pitkälle. Perjantain kunniaksi olemme koko porukka yhtä raukeaa ja tyytyväistä sakkia – nuoriso fysioterapioituina, ihmiset uitettuina ja senioriliiga silkkaa mukavuudenhaluaan.

Jumpaten,
Sanna

P.S. Tänään Krumin korkeus on 40,5 senttimetriä. Mene ja tiedä, minkä kokoinen seltti on.

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Kaikista ennustuksista huolimatta; Krumista kasvoi agilitya ajatellen melko ihannekokoinen medi:-) Ja kun vielä rungossa on pituutta, te ehditte vielä vaikka minne!

-Jaana-