keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Jarruta, poika, jarruta

Krum. Krum, Krum, Krum... Se kuulemma tarttee jarruja. Putken jälkeisistä käännöksistä ei mahda tulla mitään, kun poika vain suihkii jaloille. Marko kysyi, törmäileekö Krum meihin lenkilläkin. No, ei törmäile. Agilityssa sillä katoavat aivot. Joku toinen voisi pitää piirrettä huonona.

Enivei. Kävimme eilen viikkotreeneissämme ProCaniksella. Teemana olivat tällä kertaa pussi radalla, vinokepit ja pakkovalssi. Jep. Pussi ei onnistunut heti ensimmäisellä kerralla, sillä emmehän ole harjoitelleet sitä kuin kolmeen otteeseen.

Vinokepeillä on tapahtunut selvää edistystä. Krum jopa haki kulmia. Suoristimme keppejä sen verran, että pujottelu näytti jo pujottelulta. Meikäläisen sisin suli Krumin melonnan vuoksi... Periaatteessa olemme aikataulustamme kuukauden edellä; olemme sitä mieltä, ettei keppejä harkata ennen vuoden ikää. Mutta haitanneeko tuo, jos Krum kipittää loivien vinokeppien lävitse silloin tällöin, eli kuusi toistoa per viikko. Tuskin. Voisi sitä koiralle pahempaakin hallaa tehdä.

Pakkovalssi on äärimmäisen kätevä ohjauskuvio. Siis silloin, kun se toimii. Meillä ei toiminut. Putkesta tullessaan Krum syöksyy päättömänä suuntaan X. En arvannut, että meillä olisi joskus koira, joka on opetettava jarruttamaan. Ajatelkaa: jarruttamaan. Aiemmin jarruttaminen ei ole kuulunut agilitysanastooni.



Mouhijärven-harkkoihin tulee nyt kolmen viikon tauko. Tauon aikana tekemistä riittää kuitenkin yllin kyllin. Lähdemme hiihtolomalle Lappiin, ja sen jälkeen Krum näkee sukulaisiaan täällä Tampereella. Siitä tulee hauskaa.

Ai juu. Sanna epäili, etten saa Krumia hanskaan ennen Agirotua. Mahdollisuus sekin.

Koska agility on kiva harrastus,
Esa

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

:-) Siellä voi olla agirodussa 3 samojen geenien omistamaa koiraa, jotka eivät ole hanskassa...äiti&pojat! Toivottavasti neljäs joukkueemme jäsen pelastaa meidät!!!

Noissa on niin hurjan paljon samaa; Iisassa & pojissaan!

Odotan kyllä innolla vierailuamme Tampereella ja varsinkin niitä agikisoja, hih:D

-Jaana&co-