torstai 3. kesäkuuta 2010

Miksi Krum?

Krumista ei pitänyt tulla Krum. Siitä piti tulla Lars, Gogo tai Gogh, as in Vincent van Gogh, se maailmankuulu, edesmennyt, korvaansa tuunannut, kreisi taiteilija. Mutta ei tullut. Krumista tuli Krum.

Sannan mielestä 'Krum' oli minun ideani. Tahdoimme Krumille lyhyen, helposti lausuttavan nimen. Sellaisen, jota ei ollut kenelläkään muulla suomalaisella koiralla. Minä kannatin Gingaa, eli Hopeanuolta, mutta koska Krum oli kaikkea muuta kuin hopeinen, nimi hylättiin varhain. Krum. Krum on Harry Potterin maailmassa esiintyvä hahmo. Potterwikin mukaan "Viktor Krum on Bulgarian huispausmaajoukkueen etsijä, jota pidetään yleisesti maailman parhaana etsijänä". Minun maailmassani Krum on maailman nopein huispaaja. Siksi 'Krum'.

Kun nimi oli heitetty ilmoille, aloimme tutkia 'Krumin' historiaa tarkemmin. Googlen löytöartikkelit paljastivat, että Krum oli 800-luvulla Bulgariaa hallinnut kaani. Krumia pidetään edelleen Bulgarian kammottavimpana kaanina. Krumin aikakaudella Bulgarian valtio kaksinkertaisti pinta-alansa. Krum osallistui taisteluun Bysantin keisari Nikephorosta vastaan – Krum voitti ja teetti Nikephoroksen kallosta hopeisen viiniastian. Yliampuvaa, sanoisin minä.

Krumin työnimi oli Seppo. Seppo as in selttipoika. Krumin työnimi Jaanalla ja Janilla oli Jytky. Kukaan tuskin ihmettelee, miksi Krumia kutsuttiin kaikella rakkaudella Jytkyksi. No, Krumista ei tullut Seppoa tai Jytkyä, turhamaisten makumieltymystemme vuoksi.

Krum on ymmärtääkseni yksitavuinen nimi. Sen voi lausua varsin nopeasti. Krum ei sekoitu muiden koiriemme nimien kanssa. Se on ainutlaatuinen. Ja Sannan toivetta kunnioittaen, Krum muodostuu kotoperäisistä aakkosista. Siinä ei ole quuta, geetä tai weetä.

Uskon vakaasti, että nimi on enne. Toistaiseksi en ole ollut väärässä. Krum on sekä Krum että Dare Dude. Joka tavalla.

Siksi Krum.

Kirjoitti,
Esa

6 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Jytky on Krum...Krum on Jytky, aina!
Hauska, kun ihmiset jotka ovat joskus eksyneet Iisan blogiin, yhä puhuvat Jytkystä...mutta kun se pienenä oli niin nimensä näköinen=)))
Huomenna näen Krumin, mennään sinne rokotuksiin:) Ihan huippua<3
Rapsut kaikille koirulaisille!!!

-Jaana- täältä Porvoosta tällä hetkellä...kohta kotiin

Esa kirjoitti...

Me emmä uskaltaneet puhua Krumista Jytkynä. Jytkyssä kun oli melko suuri kaiku meidän mielestämme... :-D Mutta Krumpe oli iloinen, itsenäinen ja lihaksikas pentu. Sellainen se on vieläkin, onneksi. Vaikka poju pääsikin hoikkumaan vatsataudin siivellä.

Sirkku kirjoitti...

Näitä on kyllä aina kiva lukea! Meillä ollaan jääty niinkin henkevälle tasolle, että Topi juolahti ensimmäisenä mieleen, Mörkö samoin ja Susu jäi Susuksi, kun emme muutakaan keksineet. Höh, ja minä kun olen aina niin arvostanut hauskoja ja kekseliäitä nimiä ;)

Esa kirjoitti...

Joskus se ensimmäinen mieleen tuleva nimi on täysin oikea. Pääasia, että nimi sopii omaan suuhun ja mahdollisesti myös agilitykentälle... :-)

Mia kirjoitti...

Juu, ei tosiaan kannata tehdä koirasta Jytkyä, jollei uskalla ottaa vastaan sitä, mitä "nimi on enne" -lauselma tuo tullessaan :D

nimim. se ihanaisen, aidon ja oikean Hipun mamma :D

P.S Oodi-täti lähettää terkkuja ja kysyy, et kosk nähään veljenpoikaa? :)

Esa kirjoitti...

Saattaapi olla, että menee juhannukseen asti, ennen kuin on luppoaikaa kalenterissa... Meillä molemmilla. :-/

Krum tulee pariksi viikoksi Kajaaniin, koska Sannalla on "ne" SM-kisat. Mutta voihan Oodi-tytär käydä tutustumassa Sannan koiraystävällisiin cavaljeereihin vaikkapa lenkin ohessa? Vai mitä sanoo Sanna..?

Tapasin kerran Hippu-tanskandoggin, ja se oli kaikkea muuta kuin hippu! Vaan that's the point, luulen maar. :-D